Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Η ψυχή του Φείδωνα έδωσε ρέστα

Ο Φείδωνας συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις, αφού επικρατώντας του Αριστέα με 1 - 0 σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη. Ήταν ένα εντυπωσιακό παιχνίδι για όσους το απήλαυσαν απ' τις κερκίδες του σταδίου Νέου Κόσμου, με δυνατές συγκινήσεις, ένταση, πάθος, ρυθμό και καλό ποδόσφαιρο.

Στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου ο Αριστέας κατείχε τα ηνία του αγώνα, με κατοχή μπάλας, καλή κυκλοφορία και τρείς καλές ευκαιρίες. Στο τελευταία τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, έπειτα από διορθωτικές κινήσεις, ο Φείδωνας ισορρόπησε το παιχνίδι στο χώρο του κέντρο, πίεσε ψηλά και κατάφερε να ισοφαρίσει τις ευκαιρίες για γκόλ με δύο σουτ του Σκούφη και ένα του Μαυρίδη.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου υπερείχε του Αριστέα σε όλα τα επίπεδα δημιουργώντας κλασσικές ευκαιρίες για γκολ. Ο Αριστέας έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ με άστοχο πέναλτι στο οριζόντιο δοκάρι του Αποστολόπουλου. Η μπάλα τιμώρησε και η λύτρωση για το Φείδωνα ήρθε από τα πόδια του Τσάμη στο 70' λεπτό, έπειτα από ακριβείας εκτέλεση φάουλ έξω απ' τη μεγάλη περιοχή. Ο Αριστέας πίεσε για την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε έπειτα από την παλικαρίσια προσπάθεια κυρίως της άμυνας αλλά κι όλων των παικτών.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Αριστέας είναι αρκετά δουλεμένη ομάδα με πολύ καλά στοιχεία, ακολουθώντας εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων. Αντίθετα, ο Φείδωνα απουσίασε εντελώς από τις προπονήσεις την προηγουμένη εβδομάδα, διότι το θλιβερό, για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ζήτημα του γηπέδου παραμένει άλυτο.

Η ψυχή του Φείδωνα, όμως, έδωσε ρέστα, καλύπτοντας το έλλειμμα των προπονήσεων, δείχνοντας σε όλο το 90' - λεπτο τη δίψα για νίκη. Αξίζουν, λοιπόν, τα συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, που παρά τους τραυματισμούς, την κόπωση και τις απουσίες, έβγαλαν πάθος μέσα στο γήπεδο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις τόσο στην αμυντική όσο και την επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε ότι ο διαιτητής Νενεκούμης Χαράλαμπος ήταν εξαιρετικός, όχι τόσο διότι δεν έκανε λάθη, όσο γιατί παρέμεινε ψύχραιμος παρ' όλες τις εντάσεις και τις διαμαρτυρίες, πήρε φάσεις πάνω του, ήταν ευγενικός προς τους παίκτες και καθόλου προκλητικός. Έδειξε πως σέβεται τη δουλειά του και κατ' επέκταση τον εαυτό του και τους παίκτες. Με αφορμή αυτό, υπενθυμίζουμε ότι τα λάθη είναι αναπόφευκτα για έναν διαιτητή. Το ζητούμενο είναι η σωστή συμπεριφορά και το ήθος. Και ο διαιτητής αυτός αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους συνήθεις υπόπτους.

Επόμενος στόχος για το Φείδωνα αποτελεί το διπλό στον Ίναχο. Μείνετε συντονισμένοι...

1 σχόλιο:

ΑΝΤΡΕΑΣ ΤΣΙΑΚΟΣ είπε...

Ελα ρε Φειδωναραααααα!
Αξια νικη!
Με Τσαμη,Μαυριδη,Διαμαντη,Αποστολοπουλο στο τερμα διαξατε τι σημαινει μπαλα!